090216-1
Bujinkan Denmark Kuki Taisho Dojo år 2016 (武神館 デンマーク 九鬼大笑 道場 2016年)

 

Bujinkan Denmark Kuki Taisho Dojo (武神館 デンマーク 九鬼大笑 道場) blev grundlagt som en forening under Folkeoplysningen i 1992 af William Boesen, Michael Kofoed og Michael Schjerling, der alle har trænet siden 1980’erne, under navnet Bujinkan Dojo København. Bujinkan er siden hen blevet mere udbredt, og der findes nu 3 dojo’er i København. Den 15. februar 1998 ændrede dojoen navn til Bujinkan Østerbro Dojo. I marts 2012 ændrede dojo’en atter navn til Bujinkan Denmark Kuki Taisho Dojo (武神館 デンマーク 九鬼大笑 道場), da vi flyttede til Frederiksberg.

Founders Michael Kofoed, William Boesen , Michael Schjerling
Founders Michael Kofoed, William Boesen , Michael Schjerling in Bujinkan Hombu Dojo on the memorial day for Takamatsu O-sensei, 2’nd April 2016

Dojo’ens navn, Kuki Taisho, har en særlig betydning. Omend navnet har mange betydninger, kan man sige, at Ku (九)  betyder 9, og ki (鬼) er tegnet for dæmon. Taisho (大笑) betyder stort grin eller smil. For Ninja’en var 9 et specielt tal, som bragte held. Ninjaerne opfattede det som meget vigtigt og bar fx. 9 senban shuriken (kastestjerner). Tallet 9 går også igen i Kuji. Derudover er 9 mere end uendeligt, da 8 kan betyde uendeligt på japansk, altså 8+1. Dette siger noget om den værdi man har pålagt tallet 9. Vores stormester beretter, at Kuki Taisho bl.a.  betyder, at selvom der findes uendelig mange dæmoner (såsom de mange udfordringer i vores liv), skal vi tage det let, smile og grine af dem. Det gælder også, hvis vi er omringet af fjender. Det handler om at tage tingene med et let hjerte og ikke at lade sig ryste. Man skal kunne opretholde fudoshin og banpenfugyoo, som betyder hhv. det at holde ro i sit sind og at ikke lade sig overraske, men derimod tilpasse sig naturligt til forandrede omstændigheder. Navnet siger også noget om, at vi inde bag vores smil, har en dæmon, som vi kan hive frem, når det er vigtigt. Endelig siger stormesteren også, at dæmonerne er vigtige, eftersom de beskytter guderne (her forstået som naturaliseret i form af naturkræfter).

Lidt mere om betydningen af Kuki Taisho fra Doug Wilsons blog: https://henka.wordpress.com/2007/05/30/bujinkan-theme-2007/

Dojoen nu

090216-3
I dag tæller vi ca. 40 medlemmer i alderen 15 år og opefter, og den har 9 instruktører med lærerlicens fra Bujinkan Hombu Dojo. Derudover har vi 4 hjælpeinstruktører.

De fleste af os træner årligt i Japan med vores stormester (soke) Masaaki Hatsumi og de andre japanske mesterinstruktører (shihans).

Flere gange årligt arrangerer vi seminarer med egne eller udefrakommende instruktører, både fra ind- og udland.

Træningen er delt i Kihon, Basics, Advanced og Mix. Herudover kører vi børneholdene Ninja Kids og Ninja Warriors samt et intenssivt selvforsvarshold for kvinder der hedder SKRID. Som voksen begynder træner du på holdene Kihon, Basics og Mix. Her indøves basis, som indeholder faldtræning, spring og undvigelser samt to sæt af basisteknikker, som hedder Kihon happo og Soshin go kei gogyo no kata. Dette er grundlaget for Bujinkan og danner således basis for træningen, hvad enten man er begynder eller har trænet i mange år.(se også under ‘Tid & sted‘).

Træningen på det holdet Advanced tager ofte udgangspunkt i teknikker, der falder inden for årets tema. Årets tema er det tema for træningen, som vores stormester fastsætter hvert år. Det kan være en bestemt ryu (skole) eller et bestemt våben, vi studerer hele året igennem.

Vi lægger vægt på at alle uanset alder, køn, religion, hudfarve mv. kan komme og træne hos os. Er du ny og vil gerne i gang, så start her.

Medier og TV

Se os i DR’s Aftenshowet fra 26. januar 2011

http://www.youtube.com/watch?v=1ggmasrPj-M

Se Bujinkan Kuki Taisho Dojo fra udsendelsen en “Superhelt i Danmark” fra 2012

http://www.youtube.com/watch?v=CKkLNhZhBAA

 

 

join-on-fb