Bujinkan Kuki Taisho Dojo

FAQ

ofte stillede spørgsmål

BEGYNDERSPØRGSMÅL

Du kan starte på et hvilket som helst tidspunkt. Udfyld kontaktformularen her og kom forbi til en gratis prøvetime!

Hvis du starter efter d. 15. i en måned begynder du at betale kontingent for den efterfølgende måned.

Hver mandag fra 17-19 er der basistræning, der er særligt henvendt til begyndere, men man er velkommen til at træne med på de øvrige hold også. Basistræningerne tirsdag, torsdag og lørdag fokuserer også på de basale teknikker, men er ofte meget velbesøgte også af ældre elever, da træningen af basisteknikkerne er en livslang praksis, der løbende skal holdes ved lige og forbedres. Det er en god idé også at træne med mere erfarne elever, da det er med til at styrke din træning.

På vores voksenhold skal du være fyldt 16 år. Vi har dog også ungdomshold for 11-15 & 15-19 årige og børnehold for 4-6 & 7-10 årige. Se oversigten over vores hold her.

Ja. Mange af vores elever er startet uden nogen tidligere kampsportserfaring.

Nej. Det vigtigste er at gøre sit bedste hver gang. Du vil hurtigt udvikle dig og blive mere ihærdig, stærk og fleksibel.

Ja. Du kan begynde at træne i alle aldre og uanset din styrke eller størrelse. Under træningen lærer du at tilpasse teknikkerne, så de passer til din individuelle fysik.

I Bujinkan træner kvinder og mænd sammen. Bujinkan er ikke baseret på styrke, men lærer dig at forstå modstanderens unikke fysik og bygning. Forskellige kropstyper vil påvirke, hvordan man skal udføre teknikkerne. Derfor er det en fordel for alle at skifte partner og træne med folk med forskellige kropstyper, aldre og køn.

Når du kommer til din første time kan du bare have noget løstsiddende træningsegnet tøj på. Det er en fordel at have både lange bukser og lange ærmer samt sokker på, da mange af teknikkerne, afhænger af den påklædning. Hvis du bliver glad for træningen, bør du på sigt købe en rigtig gi som er den uniform, vi bærer under træningen. Vi træner i sort gi med bælte. På fødderne har vi tabi, som er en slags sokkesko med separat plads til storetåen.

Vi har en rabataftale med en budo-butik, du kan spørge lærerne om henvisning og medlemsrabat.

Du behøver ikke beskyttelsesudstyr til den almindelige træning, men når vi laver lidt hårdere og friere træning i form af scenarie-træning og fri sparring (randori), så er det en fordel med passende beskyttelsesudstyr. Dette er dog ikke relevant for begyndere.

Nej. Dojo’en har masser af træningsvåben, du kan låne til træningen. Hvis du gerne vil kunne træne derhjemme, så bør du have en tanto (træningskniv), hanbo (3 fods stav), rokushaku bo (seks-fods stav), jo (4½-fods stav) og bokken (træsværd). Dette er dog ikke relevant for begyndere.

Nej, desværre ikke. Vores dojo er ikke overvældende stor, så vi har ikke noget dedikeret omklædningsrum og bad. Vi har dog et tilstødende toilet, hvor man kan skifte tøj, hvis man ikke er komfortabel med at skifte foran de andre elever.

Ikke nødvendigvis. Alle vores instruktører taler dansk, men hvis der er elever med til træningen, der ikke forstår dansk, kan træningen også afholdes på engelsk.

No. Although the majority of our members are Danish, we do have a number of international members as well, and all our teachers are happy to teach in English as well as Danish.

BUJINKAN SPØRGSMÅL

Alle træningssessioner starter med, at eleverne stiller sig op bag instruktøren og knæler i seiza-stilling. Til at begynde med laver vi en formel klap- og bukkeprocedure.

Dette efterfølges normalt af en opvarmning, hvorefter dagens træningssession begynder.
Træningen kan enten fokusere på en enkelt teknik og dens tilpasninger og variation, eller bestå af en række forskellige teknikker fra én bestemt skole.

Kampkunstens natur er at være kaotisk og uforudsigelig. Derfor vil en rigtig mester ikke afholde to ens træninger, men løbende variere og tilpasse sessionerne.
Man risikerer derfor heller ikke at ’komme bagud’, hvis man misser en træning. Før eller siden vil man stifte bekendtskab med alle relevante teknikker.

Vi afslutter timen med at samles til endnu en klap- og bukkeprocedure.

Nej. Bujinkan er en sekulær og verdslig praksis. Der er ingen religiøse forudsætninger i Bujinkan, ligesom man ikke forventes at adopterer et bestemt verdenssyn eller en bestemt adfærd udenfor dojo’en. Principperne bag vores træning bygger dog på gammel japansk filosofi, og der indgår nogle bestemte spirituelle anskuelser i vores måde at indrette træningen på.

Ja, Bujinkan er et totalt system, der indeholder alle elementer af kamp.

Ja fysisk træning af kroppen er en vigtig del af din træning. Herunder styrke, mobilitet og åndedræts-træning.

Ja, vi indøver mange former for fald også kaldet ukemi. Ukemi er det at tage imod stor kraft og bruge sin krop på en måde, så impactet og skaden på din egen krop bliver så lille som mulig. Denne form for træning gør bl.a. at du kan komme på jorden og op igen uden at tage skade.

Bujinkan indeholder flere af de samme elementer som f.eks. karate, nemlig det man på japansk kalder dakentai-jutsu og koppo jutsu. Dette er teknikker hvor du rammer modstanderen med stor effekt fra fx slag og spark. Bujinkan er dog et langt større system og indeholder mange flere kamp-elementer. Slag og spark udgør kun en lille del af Bujinkan, der mere fokuserer på at kontrollere modstanderen frem for blot at udøve korporlig skade. Den store vægt, der lægges på mental og personlig udvikling og balance er desuden med til at adskille Bujinkan fra mange andre gængse kampsporter.

Nej. Bujinkan er ikke lavet om til en sport, men trænes fortsat som en kampkunst. Det betyder bl.a. at vi ikke har vægtklasser, sikkerhedsregler, sikkerhedsudstyr og at vi må lave alle typer teknikker. Derfor praktiseres Bujinkan udelukkende som kontrolleret træning, da den reelle udfoldelse er for farlig til civil praksis. Vi praktiserer dog fri sparring, såkaldt randori, men dette stadig med forbehold for hinandens ve og vel.

I Bujinkan har vi forskellige grader som markeres via bæltefarven, via det emblem, som sidder på giens venstre bryst of via stjerner som sidder ovenpå emblemet. I Bujinkan skelnes mellem dan og kyu-grader.

KYU GRADER

10. kyu hvidt bælte.
9. – 1. kyu 
Bælte: grønt for mænd, rødt for kvinde.
Emblem baggrund: rød
Emblem-kant og -tegn: hvid

DAN GRADER

1.-4. dan
Bælte: sort
Emblem-baggrund: rød
Emblem-kant og -tegn: sort
1. dan ingen stjerne
2. dan én stjerne
3. dan to stjerner
4. dan tre stjerner.

5.-9. dan
Bælte: sort
Emblem-baggrund: rød
Emblem-kant: sølv
Emblem-tegn: sort med sølvkant

5. dan ingen stjerne
6. dan én stjerne
7. dan to stjerner
8. dan tre stjerner
9. dan fire stjerner.

10.dan
Bælte: sort
Emblem-baggrund: orange
Emblem-kant: lyseblå
Emblem-tegn: grøn

11. dan en stjerne
12. dan to stjerner
13. dan tre stjerner
14. dan fire stjerner
15. dan fem stjerner

Ved gradueringen testes elevernes evne til at udføre og implementere teknikkerne samt deres evne til at bevare roen og klare sig under pres. Vi har ikke et pensum og eleverne ved aldrig præcis hvad de kommer ud for til gradueringen. På den måde kan man sige at vi tester som i livet. Du ved ikke hvad du præcis får brug for af evner i morgen.

Der er ikke et fast skema, men som udgangspunkt to gange årligt.

For at bestille emblemer og stjerner skal du gå igennem din dojo-ansvarlig – Shidoshi. Kun emblemer og stjerner, som er bestilt via Hombu Dojo, er gyldige.

Et seminar er en træningsdag eller weekend hvor vi træner sammen i mange timer og går i dyben med et specifikt emne. Vi holder seminar flere gange årligt med vores egne lærere eller undervisere udefra.

Nej. Men hvis du plejer at komme om fixed dage, så er det en god ide at oplyse din lærer hvis du bliver forhindret i at komme. Har du glemt det er det ligeledes en god skik at fortælle din lærer hvorfor du var fraværende sidste gang. Dette bygger båndet mellem din lærer og dig stærkere og din lærer kan mærke at du er interesseret i at lære.

Vi holder sjældent lukket. Der er dog enkelte træningsfri dage, f.eks. i julen, som annonceres på vores interne forum for medlemmer. Børnehold følger skolens feriekalender og holder f.eks. lukket under vinterferien.

træn med os

BEGYND TIL BUJINKAN