Bujinkan Kuki Taisho Dojo

Bujinkan Kuki Taisho Dojo header

BUJINKAN

EN UP TO DATE KAMPMETODE

Bujinkan er en levende kamptradition, som løbende udvikles og er udviklet i mere end 900 år i takt med verdens udvikling og dermed forandring i våben, udstyr, måder at kæmpe på m.v.

Dojo’ens familieoverhoved eller soke, som det hedder på Japansk har altid vist os hvordan det er vigtigt at bryde koncepter og stive ideer for kamp og i stedet lærer kroppen at bevæge sig og reagerer naturligt og uden tanker. Han har også vist hvordan svaghed kan være styrke og styrke kan være svaghed og hvordan en ægte kamptradition aldrig kan overleve hvis den holder fast i fortidens våben kun. Det kræver konstant bevægelse og opdatering.

Bujinkan Budo Taijutsu trænes i dag i hele verden af op mod 500.000 medlemmer, og der findes omkring 15 danske dojo’er (klubber) spredt over hele landet.

Soke Masaaki Hatsumi
HVORFOR KAMPKUNST OG IKKE

KAMPSPORT?

Kampsport er fantastisk og vidunderlig og giver sundhed, sjove oplevelser og udvikler tonsvis af mennesker. Og selvom sport kan være seriøst, så er det ikke at sammenligne med krig, blodige nedslagtninger af uskyldige på en ø, skyderi på en skole eller at bliver overfaldet af 3 mænd i en viadukt.

Her er der ingen kampleder, der stopper kampen når du ikke forsvarer dig intelligent, der er ingen regler for om modstanderen har våben, du ved ikke hvornår du skal bruge din færdigheder eller hvilket underlag og omgivelser du skal kunne overleve og beskytte din familie under. Er du syg eller skadet på dagen kan du ikke trække dig.

Bujinkan er derfor ikke en kampsport, men kaldes ofte for en kampkunst. Kunst fordi det er en kunst at forandre svaghed til styrke og udvikle selv usikre og fysisk svage mennesker til at kunne stå fast, tro på sig selv og faktisk kæmpe og flygte når alle andre fryser.

De 9 krigerskoler

HISTORIE

Bujinkan (武神館) er en gammel japansk kamp- og overlevelseskunst, der samler og blander 9 forskellige krigerskolers erfaringer og metoder. Disse 9 skoler stammer alle fra det feudale Japans krigertraditioner, og er en blanding af samurai-skoler og ninjaskoler. Den ældste af ninja-skolerne, Togakure Ryu Ninjutsu, er en over 900 år gammel ubrudt tradition som vi altså er en del af i dag. Hver skole har sine specialiteter og særegne teknikker og principper for kamp og overlevelse. 

Bujinkan er således en ægte Mixed Martial Arts (MMA), et totalt kampsystem, der indeholder alle elementer af kamp og konflikthåndtering på alle afstande, med alle former for våben, på alle typer af overflader og med udstyr, almindeligt tøj, eller udrustning, mod en eller flere angribere. Ja kort sagt den ultimative kampmetode for den moderne kriger.

GRUNDLÆGGER OG SOKE

GRUNDLÆGGER OG SOKE

Det er vores nuværende stormester –soke, Dr. Masaaki Hatsumi, der samlede de 9 kamptraditioner under navnet Bujinkan efter at have fået overleveret træningen fra sin lærer Takamatsu Toshitsugu. 

Dr. Masaaki Hatsumi blev født i 1931 og kom som 26-årig i lære hos Toshitsugu Takamatsu, som underviste ham i de teknikker, der i dag er samlet i Bujinkan. I 1972 døde Takamatsu, og Hatsumi blev den 34. stormester i en ubrudt række af overleveringer af de ni krigerskolers teknikker. Hatsumi har desuden sort bælte i en lang række andre kampsystemer bl.a. karate, judo og aikido. 

Hatsumi har udbredt Bujinkan til hele verden og er ophavsmand til en lang række bøger og film om Bujinkan og kampkunst, ligesom han har været kampkunst-konsulent for en række spillefilm og tv-serier. 

 

UDEN DEN RETTE MENTALE KONSTITUTION VIL KONTINUERLIG EKSPONERING FOR KAMPTEKNIKKER FØRER TIL ØDELÆGGELSE FREM FOR SELVUDVIKLING.

TOSHITSUGU TAKAMATSU

Hatsumi er stadig leder af sin dojo Hombu Dojo, som er vores hoved-dojo i Japan. Alle Bujinkan medlemmer med et gyldigt årskort kan efter aftale med deres sensei (lærer) tage til Hombu Dojo og modtage træning der. I vores dojo har vi siden slut 80’erne haft tradition for årlige rejser til Japan.

Hatsumi soke har altid lagt stor vægt på at træne de fundamentale principper, der ligger til grund for Bujinkans kampmetode som fundament for endelig at blive fuldkommen fri og dermed meget svær at forudse, kontrollerer og besejre.

Hjertet er dit vigtigste våben. Læreren oplyser din vej og giver dig metoderne. Sammen med dine kampkunst brødre og søstre går du vejen i medgang og modgang, med blod, sved, tårer og masser af grin.

Bujinkan Budo Taijutsu

ET ALSIDIGT KAMPSYSTEM

Vi træner både slag, spark, spring, greb, brydning, kast og våbenkamp. Alt sammen med udgangspunkt i fundamentale principper og teknikker, der frem for råstyrke, i stedet fokuserer på, hvordan man med teknik og timing kan kontrollere og dominerer modstanderen både fysisk og mentalt. Overraskelse, balance, bevægelse, distraktion og placering udnyttes til at gøre dig i stand til at forsvare dig selv og bekæmpe enhver modstander, og kontrollerer enhver kampsituation.

Målet med træningen er først og fremmest at lære effektive metoder til at kunne forsvare sig selv og andre fysisk, men træningen fokuserer også på at styrke krigeren mentalt og åndeligt. At være en god kriger, kræver ikke kun styrke og teknik, men også et afbalanceret og robust sind. Desuden kræver det at være en god kriger også, at man er et godt menneske med et rent og gavmildt hjerte. En af de bedste effekter ved træningen er således, at man bliver et mere roligt og harmonisk menneske, ligesom man får forståelse for vigtigheden af at leve og agerer moralsk og etisk rigtigt.

DET SPILLER INGEN ROLLE, HVOR STÆRK DU ER. DET ER UMULIGT AT OVERLEVE PÅ STYRKE ALENE...

Dr. MASAAKI HATSUMI 

begynd til bujinkan

FØLG I NINJA'ENS FODSPOR