“Teachers have bad habits, those bad habits can mean the difference between life and death for his students”
— Masaaki Hatsumi

En typisk træning

Kamkunstens natur er at være kaotisk og uforudsigelig. Bl.a. derfor vil du ikke finde 2 ens træninger i rigtig kampkunst undervist af en mester. Som begynder vil du dog de første år have brug for mange timer med en vis struktur. De fleste mennesker tænker på træningen som træningen. De har for travlt til forberedelse og reflektion og styrter fra det ene til det andet. Bujinkan-praksisen skal være anderledes. Her lærer du at der er et Før – Under og Efter Træningen. Denne struktur er vigtig i alt i livet. Der er før, under og efter og alt er forbundet. Når du begynder at øve dig i dette princip, så bliver dit liv meget mere rigt og mindre stresset.

Før

Før selve træningen forbereder du dig mentalt og fysisk på det du skal ind til. Du ankommer i god tid til træningen, så du kan tømme hovedet og klargøre kroppen til den fysisk anstrengende træning du skal ind til.

Under

Under træningen gør du dit bedste for at tømme sindet og se alt som nyt. Også det du tror du har set før eller kender. At have en begynders sind er den bedste måde at være åben for læring på.
Du gør dit bedste for at kopiere din lære og for at være kropslig og mental på under træningen.

Efter

Efter træningen tømmer du igen sindet og bruger noget tid på at tænke over hvilke belæringer ud har modtaget fysisk, mentalt og måske åndeligt. Hvordan kan du bruge det i dit liv udenfor dojo’en?