”In a real fight, you’ve gotta have “Dokyou” 度胸 guts. If you don’t have guts, you will be trembling in your shoes, wondering what you should do. And that’s when you die. But if you have guts, the answer will come to you in a flash. And you will be victorious.”

— Masaaki Hatsumi

1923919_1050488751676467_5328233161501059315_n
Gavmilde hænder

1. Effektivt kampsystem (Gi)

Bujinkan er en ægte krigertradition og er først og fremmest et ekstremt effektivt system til nærkamp og selvforsvar på alle planer. Det er både et traditionelt og moderne system. Traditionelt fordi vi bygger vores træning på overleveringer fra de gamle japanske kamptraditioner, som vi holder i live ved at studere dem. Moderne fordi vi tilpasser overleveringerne til den tid vi lever i i dag. Måder at kæmpe på, typer af våben, påklædning og angreb har ændret sig fra tid til tid og er forskellig i forskellige kulturer. Det er dog stadig de samme principper, der ligger bag selvforsvar, nærkamp og personbeskyttelse, som det altid har været.

Bujinkan er et fantastisk system og har bevist sit værd gennem overlevelse gennem adskillige kampe, krige og konflikter i fortid og nutid verden over.

 

2. Glæde, gavmildhed og indre styrke (Shin)

Vores tradition har overlevet gennem snart 1000 år pga. hjerter. Det er stadig sådan i dag at det ikke er vigtigt hvor stærk du er eller hvor mange turneringer du har vundet inden du træder ind i vores dojo. Det vigtigste er at du har hjertet på rette sted og kan mærke dybt inde at det er dette du vil. En stærk spirit og et rent hjerte er det vigtigste for en kriger. Du kan fx. være rigtig dygtig teknisk og have en virkelig stærk fysik, men hvis din spirit er svag, så bliver du også nemmere at nedkæmpe. Dit hjerte bliver renere, dit sind bliver mere frit og du bliver mere livsglad som årene går. Som begynder kan værdien af dette være svært at forstå. Det er OK. Læs evt. disse to korte tekster om og om igen. Det vil over årene hjælpe dig i din træning:

Essence of Happiness, af Toshitsugu Takamatsu (tidligere stormester)

The essence of Ninjutsu, af Masaaki Hatsumi (nuværende stormester)

 

3. Sund, stærk og robust krop (Tai)

Gennem forskellige metoder bliver din krop sundere, stærkere og mere robust. Det er bl.a. gennem træningsøvelser, som gør kroppen stærk, spændstig, fleksibel og mobil. Vi bruger åndedrætsøvelser, mad og andre metoder til at opnå dette med også.

 

I punktform:

 • Effektive metoder til selvforsvar.

  13227446_10210313425138849_9052919588193946948_o
  Picture by Kubiza.at
 • Effektive metoder til nærkamp.
 • Effektive metoder til selvforsvar og nærkamp for professionelle så som forsvarets, hjemmeværnets eller politiets specialenheder, almindelige betjente eller for dig, der er vagt, dørmand ol.
 • Træning i alle typer af våben.
 • Din træning i Bujinkan vil øge din evnen til at håndtere stress og samtidig være rolig i ekstremt stressfulde situationer.
 • Evnen til at tage rigtige og hurtige beslutninger vokser.
 • Du bliver glad og lære dig selv bedre at kende.
 • Du bryder egne grænser og finder ud af at du kan 3 x så meget som du selv tror og 10 x så meget som din mor tror.
 • Evnen til at stole på sin maveformemmelse eler 6. sans vokser.
 • Et fantastisk netværk af venner og kontakter i Danmark og internationalt i hele verden.
 • Der sker kort sagt mange positive forandringer som tiden går og efter mange træninger med blod, sved, smerte og tårer i dojo’en.

 

Hvad siger eleverne selv?

090216-3

Vi har stilt vores elever følgende 2 spørgsmål:

 1. Hvorfor træner du?
 2. Hvad får du ud af træningen?

 

obryan-sketch


Stephan –
41 år (2016)
Medlem siden 2011
Hvorfor træner du? (i) Jeg startede Bujinkan, fordi jeg gerne vil gerne træne en kompleks kampkunst, der aktivere både ‘body and brain’.
(ii) Jeg vil gerne beskytte mig selv, min familie (nu er det jo inklusiv Bujinkan familie :)).
Hvad får du ud af træningen? (i) Jeg får energi og bliver glæde efter træningen, dermed formålet er at blive et bedre menneske.
(ii) Jeg er mere bevidst over min krop (balance, kropsholdning, osv.) og omgivelsene.
12705211_10154590734546038_695770808687324068_n


Philipp – 49 år (2016)
Medlem siden 2001
Hvorfor træner du? Jeg kom til bujinkan med kick boksning, judo og tai chi baggrund, men efter 9/11 2001, blev det en stærk drivkraft, det at være i stand til at beskytte, at blive en kriger.
Jeg ville være i stand til, at beskytte dem, der ikke kunne beskytte sig selv.Hvad får du ud af træningen? Sidenhen er det blevet meget mere end det. Bujinkan er mere end blot at slås, men handler om at overleve og om livet generelt, at blive et bedre menneske. Så nu er det blevet en del af mig, at være en glad kriger er blevet mit liv.

Kasper 32 år (2016)
Medlem siden 2014
Hvorfor træner du? Det åbenlyse formål for mig til at træne Bujinkan er at have bedre mulighed for at klare mig i vanskelige situationer – sådan startede det ud! Men efter et par år, er det ikke så meget derfor jeg træner, forstået på den måde jeg nok skal lære de basale værktøjer henad vejen.  Bujinkan lærer mig at være mere fokuseret, mere afslappet. Den største opdagelse jeg har fået, er kampen – den evige kamp mod jeg selv, om at blive bedre person i alle livets facetter! Især det at lære, at jeg ikke skal sammenligne mig med andre er svært, da man uden for dojoen, konstant sammenlignes med andre, om det er er studie, arbejde eller lignende.
Hvad får du ud af træningen? Bedre indblik i hvem jeg er, på et dybere plan. Jeg får overskredet grænser, især det med tilliden til den du træner med, at give den anden lov. Du skal lære smerten, omfavne smerten… når du kan det,  kan du bruge smerten til din fordel. Sammenholdet og venskabet i klubben er helt fantastisk og giver følelsen af, at være “hjemme”. Hvis man ønsker det, er der rig mulighed for, at lære folk at kende fra det meste af verden, igennem de mange seminar som tilbydes i Bujinkan.
 

Ann-Britt – 26 år (2016)
Medlem siden 2011
Hvorfor træner du? Jeg træner for at kunne forsvare mig selv og mine næreste. Jeg vil undersøge hvordan jeg bedst muligt kan tackle en person der er større og stærkere end mig selv. Jeg vil forbedre mine sanser.

Hvad får du ud af træningen? Træningen giver mig mulighed for at mærke kamp og kropsflow i et kontrolleret miljø. Den giver mig inspiration med hjem, hvor jeg af og til genindlever et scenarie fra træningen. Dette er for mig den vigtigste, og dybeste, del af træningen.

 

Pavel – 30 år (2016)
Medlem siden 2002
 Hvorfor træner du? The reason I started training was to be able to protect myself. Budo taijutsu in my view goes down to the deepest level in this sense and teaches not only how to protect oneself physically, but also mentally and sprititually, which come well ahead and also after the physical fight. I believe that this art teaches the true essence of Budo and real life survival.

Hvad får du ud af træningen?  Training gives me true happiness and this art have taught me how to avoid fighting in the first place and how to have a control of my life. Also, this art have taught me to keep on going and never give up under any circumstances.

Aleks – 28 år (2016)
Hvorfor træner du? I began training to be able to protect myself and my close ones.
Hvad får du ud af træningen? Now I have discovered that Bujinkan gives me much more than that. It also helps me to let go of my ego and to become a better person and I get to train with and learn from amazing people.
img_2117
Mathias – 16 år (2016)
Medlem siden 2016
 Hvorfor træner du? Jamen jeg træner fordi jeg synes det er hyggeligt og sjovt. Også fordi jeg gerne ville kunne forsvare mig selv og hjælpe andre.
Hvad får du ud af træningen? Ved at træne hos jer for jeg glæde og jeg for også set ting fra en anden vinkel.
 15801159_10211532400284411_1866879158_n
Ivana, 32 år (2016)
Medlem siden 2004
Hvorfor træner du? I loved martial arts ever since I was a child. It is a part of my immense love for Japan, its history and culture. I began with karate but with al due respect to the craft, there was something missing for me. Discovering ninjutsu was love at first sight. Therefore my relationship with this wonderful art of combat is highly personal.

Hvad får du ud af træningen? Its pure joy. To be there and receive the knowledge from my teacher, learn how the body moves and how to use it, how it reacts in different situations, well, it all becomes a fun game for me because of how much I enjoy it. And I learn so much about myself and humanity in general. In the end what you will get out of it depends purely on you. And the best part is I get a to share all this with some of the greatest people I have ever met so far.

mikkel-blomsterberg

Mikkel, 26 år 2016
Medlem siden 2007

 

Hvorfor træner du? Jeg startede i Bujinkan for at få noget træning der kunne hjælpe mig til, at leve et langt og sundt liv. Jeg træner nu for at videregive den tradition og erfaring, som jeg har fået.

Hvad får du ud af træningen? Jeg får en fysisk træning, som hjælper mig til at håndtere alle situationer min krop skulle komme ud for. Derudover får jeg mental træning, der hjælper mig i min hverdag. Sidst men ikke mindst har jeg fået en familie for livet.

13230287_10153551189262694_4967193950396855359_n

Michael, 46 år (2016)
Medlem siden 1988
 Hvorfor træner du?
På det dybeste niveau er det simpelt hen fordi jeg kan mærke at det skal jeg. Det er som om jeg er altid har skullet være del af denne tradition. Det føles som min skæbne. På et mere overfladisk niveau er det fordi jeg føler at det er vigtigt for mig selv at praktisere denne urgamle visdom omkring selvbeskyttelse af krop og sind for at kunne beskytte vores verden, samfund, min familie og mig selv. Derudover sikre at at essensen af rigtig budo går videretil næste generation bujin.

Hvad får du ud af træningen?
Med et ord: Lykke. Jeg bliver simpelt hen mere hel, lykkelig og glad i låget af at praktisere. At gøre det sammen med ligesindede er en kæmpe gave. Det er mine venner og familie. Det har givet mig et utal af rejser og oplevelser verden over og de mest fantastiske venskaber og dyrebare venskaber. Min Soke i Japan Hatsumi sensei, såvel som min lærer udenfor Japan Sveneric Bogsäter er en fantastisk livsguide for mig. Det er en hård vej. Som naturen. Det gør mig ydmyg, stærk og lykkelig.

jens
Jens, 55år (2016)
Medlem siden 1983
Hvorfor træner du?
Jeg begyndte for mange år siden at træne i Sverige, og senere her i Danmark, fordi jeg kunne mærke, at her var et komplet kampsystem der omfattede såvel kamp som dagligdag. Der var en fuldstændighed, hvor vi lærte at uden ”det hele menneske” er det svært at vinde en kamp eller tage den rigtige beslutning i dagligdagen. Det tændte mig, og er årsagen til, at de principper stadig vokser i mig – og giver mig en daglig glæde.Hvad får du ud af træningen?
I dag træner jeg mest alene, selvom det er bedst at træne med andre, men min egen træning består af de grundlæggende øvelser (kaldet: Kihon Happo) og meget mental træning, hvor min intuition bliver skærpet og bedre dag for dag. Begge dele gør mig glad og er faste rutiner til daglig – Så: Glæde, energi og en god fysik er det jeg ,blandt andet, får ud af træningen.
anders
Anders, 44 år (2016)
Medlem siden 1986
Hvorfor træner du?
Jeg valgte ikke Bujinkan, men Bujinkan valgte mig. Startede med at træne Karate men dojo’en blev efter 3 måneder ændret til en Bujinkan Dojo. Det virkede med det samme helt naturligt og rigtigt, jeg følte mig helt hjemme.De dybere principper, filosofien og at det ikke var en sport men en livsstil passede fuldstændigt det jeg søgte; en vej til min kriger natur! Jeg har aldrig oplevet at jeg trænede Bujinkan, mere at jeg følger dens vej.Selv i periode hvor jeg har holdt pause fra træning i Dojo’en er træningen fortsat i mit hjerte.Hvad får du ud af træningen?
Træningen udvikler min selvforståelse og formål med mit liv. Den styrker mig fysisk, mentalt og spirituelt. Medlemskab af denne Dojo betyder vigtige venskaber, dem man følges med på en uvurderlig vej.