Ny elev

Velkommen til Bujinkan Denmark Kuki Taisho Dojo

武神館 デンマーク 九鬼大笑 道場

090216-1

Ny elev -Hvor starter du?

Her er lidt nyttig information til dig, så du nemt kan komme godt i gang med din træning. Du skal endelig spørge dine sempai (de ældre elever) og lærere eller sende en mail til os, hvis du har andre spørgsmål.

  • Som ny beder vi dig læse alle underpunkterne i punktet “Ny elev” i topmenuen, så du er grundig forberedt og ved nogenlunde hvad du går ind til.

 

Derudover kan du se og læse følgende:

  • Urban Ninja – Shihan Michael Schjerling (Fighter 02/2007)
    Side 1-8 (pdf)
  • De artikler, der ligger under menupunktet “Artikler” i topmenuen

 

Bujinkan-familien

Bujinkan er som en slags familie, hvor der er plads til alle, der overholder vores retningslinjer. Vi hjælpes ad og giver hinanden plads samt tager ansvar for os selv og andre i og udenfor dojo’en. En kampkunst-dojo er naturligt et ”farligt” sted, hvor du skal være opmærksom. Derfor bedes du læse atmosfæren i dojo’en, og hold øje med, hvordan de ældre elever og lærere opfører sig, og gøre dit bedste for at være opmærksom på dig selv og andre. Du lærer hurtigt, hvordan man opfører sig, og spørg endelig, hvis du er i tvivl.

Vores dojo består af seriøse elever, hvor mange jævnligt tager til Japan og til seminarer for at træne og udvikle sig. Vi glæder os til at støtte dig i din træning, uanset hvilket niveau du ønsker at træne på. Vi har plads til alle.

 

Shin Gi Tai (Sind, teknik og krop)

Træningen i Bujinkan vil udvikle både shin (dit sind/spirit), gi (din teknik) og tai (din krop). Den mentale/spirituelle del handler om at blive et helt menneske, som er i balance og har et godt hjerte. Det er et meget stort ansvar at lære de kampteknikker, vi bruger, så det er også vigtigt, at du har hjertet på rette sted. Og netop arbejdet med dette er en vigtig del af træningen og er en naturlig del af din træning. Den tekniske del handler om, at du lærer at udføre teknikkerne korrekt. Og endelig den kropslige del, hvor din krop formes til at kunne modtage, udholde og have styrke til kampkunsten.

 

Soke (Stormesteren)

Vores Soke (stormester) i Japan, Masaaki Hatsumi,  har skrevet en lang række bøger, som du opfordres til at læse. Mange af dem kan købes over nettet, fx på http://Amazon.co.uk. Spørg gerne, hvis du har brug for nogle anbefalinger.

 

Lærer-elev-forholdet i en Bujinkan-dojo

Dette forhold er meget anderledes end mange andre lærer-elev-forhold i det moderne samfund. Det er ikke, som hvis du køber et kursus eller en vare i en butik, hvor du modtager et specifikt produkt. Et lærer-elev-forhold i Bujinkan er en meget direkte og personlig relation, som bygges op over lang tid. Det er et gensidigt tillidsforhold, hvor din lærer vil give dig det, der er bedst for din udvikling. Som elev skal du være i stand til at modtage denne lære uden at lade frustration, vrede, sorg eller jalousi komme ind i dit sind. Nogle gange vil du måske blive behandlet meget hårdt fysisk og psykisk og andre gange ikke. Nogle gange får du megen opmærksomhed, og andre gange bliver du måske ignoreret. Alt sammen er vigtige elementer for at træne dit sind op til at blive urokkelig – også kaldet fudoshin på japansk.

Gambatte kudasai – Michael Kofoed og Michael Schjerling

 

join-on-fb

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen